Боб с чоризо и сметана

Никога не е късно да експериментирате…
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 28.02.2014
Боб с чоризо и сметана
 
Необходими продукти:
300 г боб
250 г чоризо
800 мл сметана
250 г белени домати (консерва)
1 люта чушка
1 морков
1 глава кромид лук
1 ч. л. червен пипер
4 с. л. зехтин
1 с. л. масло
джоджен и сушена чубрица на вкус
сол и млян черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Боб с чоризо и сметана
За ястията с боб няма сезон, те са винаги актуални. Подгответе боба за варене, като го оставите да стои една нощ в студена вода, да набъбне, а после го изплакнете под течаща вода. Почистете и нарежете на ситно моркова, главата кромид лук и чушката. Добавете ги в тенджерата, заедно със зехтина и ги сварете. Когато станат готови, прибавете подправките и разбъркайте.
2
Боб с чоризо и сметана 2
Пасирайте ястието, до получаване на хомогенна, гладка смес. След това добавете към нея сметаната и кравето масло и ги разбъркайте. Върнете сместа отново на котлона, за да заври, а после я оттеглете настрани. За една порция използвайте 200 мл сметана.
3
Боб с чоризо и сметана 3
Нарежете на кръгчета чоризото и го изпържете в тиган с незалепващо покритие, като не добавяте никаква мазнина.
4
Боб с чоризо и сметана 4
Сервирайте я топла. Към крем-супата може да добавите и хрупкави крутони.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: