Боб със суджук

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2010
Боб със суджук
 
Необходими продукти:
600 г боб
2 подкови суджук
1 глава лук
2 червени чушки
1 морков
4 с. л. олио
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бобът се накисва в студена вода 4–5 часа преди да се готви. Слага се да ври, след като кипне, първата вода се отцежда, налива се нова и бобът се сварява напълно.
2
Лукът, чушките и морковът се режат на кубчета и се запържват в 2 с. л. олио за 4–5 минути, наливат се 100 мл вода и се задушават. Добавят се към боба и се варят с него. Поръсва се джодженът.
3
След като бобът е готов, овкусява се със сол и черен пипер. Прави се запръжка с останалото олио и червения пипер, добавя се 1/2 от течността на чорбата, за да не загори пиперът.
4

Суджукът се цепва внимателно с нож и се запича на скара или тиган от двете страни. Сервира се заедно с боба, който се украсява с листата магданоз.


 


 


Съвет: При приготвянето на боба може да се добави лют червен пипер или суджукът да се поръси с него.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2014
Направих това ястие за голямо събиране много добре беше а и на мен мн ми хареса
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


236 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: