Телешки шол със суджук

Дата: 18.06.2010
Източник: Бон Апети
Телешки шол със суджук
 
Необходими продукти:
600 г телешки шол
3 стръка див лук
2 стръка мащерка
1 ч. л. червен пипер
3 с. л. олио
300 г чери доматчета
100 г целина
1 морков
1 глава лук
2 подкови суджук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешкото се нарязва на порционни парчета. Зеленчуците (без чери доматчетата) се нарязват надребно. Всичко се запържва в тиган за 4–5 минути, доливат се 400 мл вода и се задушава на слаб огън.
2
След като водата се изпари, се добавя суджукът, нарязан на шайби, и сместа се сипва в глинен съд или тава. Наливат се 500 мл вода, слагат се червеният пипер, мащерката, нарязаният див лук и доматчетата, нарязани на половинки. Овкусява се със сол и пипер.
3
Покрива се с капак или алуминиево фолио и се пече на 180 градуса около 2,5 часа, като месото се проверява на всеки 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта