Кашкавалки

Страхотна закуска за събота и неделя
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ч. ч. брашно (около 500 г)
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
50 г краве масло
150 г кашкавал
1 пакетче суха мая
3/4 ч. л. сол
1 с. л. захар
1 с. л. сусам
50 г краве масло за намазване
брашно за разточване
зехтин за намазване на купата



Начин на приготвяне:
1
Кашкавалки

Маята се разтваря в затопленото прясно мляко, заедно със захарта и 1 с. л. брашно. Оставя се да шупне.

 


2
Кашкавалки 2

В купа се слагат брашното и солта, прави се кладенче, сипват се разтопеното краве масло и шупналата мая. Замесва се меко тесто, което след това се меси на набрашнен плот.

 

 


3
Кашкавалки 3

Поставя се в чиста купа, намазана със зехтин, и се оствя да втаса за около 1 час.

 


4
Кашкавалки 4

Кашкавалът се настъргва на едро ренде.

 


5
Кашкавалки 5

Тестото се разточва с дебелина 1 см върху набрашнен плот.

 


6
Кашкавалки 6

Намазва се с разтопеното масло и отгоре се поръсва кашкавалът.

 


7
Кашкавалки 7

Завива се на стегнато руло на дългата страна. Нарязват се парчета с дебелина около 2–3 см.

 


8
Кашкавалки 8

Поставят се в тава, покрита с хартия за печене. Поръсват се със сусам.

 


9
Кашкавалки 9

Кашкавалките се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (37)
37.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2021
страхотни са!
36.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2020
Страхотни, лесни и много вкусни!
35.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
Страхотни! Вече са любими на цялото семейство!
34.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2016
Много лесни и вкусни ! Препоръчвам !
33.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Бързи,лесни,много вкусни и мекички (поне веднага след печенето). Дано са така и на следващия ден.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: