Боконоти

Италиански сладки с вкусна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно (+ за поръсване)
100 г захар
1 ч. л. бакпулвер
120 г краве масло
1 яйце
1 жълтък
кората от 1 лимон
пудра захар за поръсване

за шоколадовата плънка:
40 г печени бадеми
40 г черен шоколад
40 г захар
1 с. л. какао
2 белтъка
1/4 ч. л. канела

за бадемовата плънка:
40 г бланширани бадеми
20 г захар
2 с. л. сладко от бели череши
кората от 1 лимон

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Боконоти
Тестото се приготвя като брашното се смесва със захарта, настърганата лимонова кора, бакпулвера и маслото.
2
Боконоти 2
Сместа се претрива с пръсти, докато се образуват трохи.
3
Боконоти 3
Добавят се яйцето и жълтъкът и се разбърква, така че да се получи маслено тесто, което да не е много лепкаво.
4
Боконоти 4
Покрива се с прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 1 час.
5
Боконоти 5
Шоколадовата плънка се приготвя като бадемите, шоколадът, какаото и захарта се смилат в блендер.
6
Боконоти 6
Прибавят се канелата и разбитите на сняг белтъци.
7
Боконоти 7
Бадемовата плънка се приготвя като бадемите се смилат в блендер, заедно със захарта и лимоновата кора.
8
Боконоти 8
Добавя се сладкото и се разбърква.
9
Боконоти 9
Тестото се разточва върху набрашнен плот и от него, с помощта на подходящи формички се изрязват кръгчета.
10
Боконоти 10
По средата на всяко кръгче се слага от една от двете плънки.
11
Боконоти 11
Прегъват се и леко се прищипват с пръсти.
12
Боконоти 12
Сладките се подреждат в тава с незалепващо покритие и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 10 минути.

13
Боконоти 13
Охлаждат се и се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: