Борш по полски

Полска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2008
Борш по полски
 
Необходими продукти:
750 г червено цвекло (2-3 глави)
2-3 с. л. соев сос
2-3 с. л. олио
1 яйце
200 г свинско месо
1 яйце
100 г маргарин
500 г брашно
сол, черен пипер и оцет на вкус
лимонов сок на вкус
2 с. л. майорана
2-3 с. л. захар
1/2 глава целина (100 г)
1 глава чесън
2 моркова
2 ябълки
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Борш по полски
Ябълките се обелват, почистват се, нарязват се и се слагат в гореща вода.
2
Борш по полски 2
Добавят се нарязаните надребно цвекло, чесън, моркови и целина.
3
Борш по полски 3
Вари се 30 минути и се овкусява с оцет, лимонов сок, сол, пипер и захар.
4
Борш по полски 4
Майораната се залива с чаша вряла вода, престоява 5-10 минути, след което се изсипва в готовата супа.
5
Борш по полски 5
Месото се нарязва наедро и се запържва, след което се охлажда, смила се и се омесва с яйце, соев сос, черен пипер и сол.
6
Борш по полски 6
Брашното се разстила и се разбърква с маргарина.
7
Борш по полски 7
Чуква се яйцето и постепенно се омесва с вряла вода, колкото поеме тестото. Оставя се да престои 15 минути и се разточва на кори.
8
Борш по полски 8
От корите се изрязват малки кръгчета, върху които се слага плънка и се оформят пироги. Сваряват се в кипнала вода. Поднасят се залети с бульона от ябълките и цвеклото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: