Брауни с ягоди

Неустоима комбинация на ягоди и шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
За браунито:
140 г брашно
4 яйца
180 г захар
170 г краве масло
230 г черен шоколад
2 с. л. какао
1 ванилия
1 щипка сол

За ягодите:
500 г ягоди
3 с.л. царевично нишесте
120 г захар
2 с.л. лимонов сок

За ганаша:
200 г шоколад
50 г масло
200 мл сметана


Начин на приготвяне:
1
Брауни с ягоди
Яйцата, захарта и солта се разбиват добре с миксер, след което се прибавя и ванилията.
2
Брауни с ягоди 2
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня.
3
Брауни с ягоди 3
Изливат се при яйцата и сместа се разбърква.
4
Брауни с ягоди 4
Добавят се какаото и брашното и се разбърква отново.
5
Брауни с ягоди 5
Сместа се изсипва в подходящ съд, намазан с масло и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15- 20 минути. Изважда се и се оставя да се охлади.
6
Брауни с ягоди 6
Ягодите се разполовят и се готвят на слаб огън, в касерола, със захарта, лимоновия сок и 50 мл вода около 10 минути.
7
Брауни с ягоди 7
Нишестето се разбърква с 50 мл вода, прибавя се към ягодите и сместа се готви на тих огън, като се разбърква постоянно, докато се сгъсти.
8
Брауни с ягоди 8
Маха се от котлона и се оставя да се охлади.
9
Брауни с ягоди 9
Охладените ягоди се заливат върху охладеното брауни.
10
Брауни с ягоди 10
Шоколадът, маслото и сметаната за ганаша се загряват, така че шоколадът да се разтопи.
11
Брауни с ягоди 11
Сместа се оставя леко да се охлади, разпределя се върху ягодите и се оставя да се втвърди.
12
Брауни с ягоди 12
Сладкишът може да се сервира студен.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2021
Много вкусно се получи:) Свърши за секунди:)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2020
Много вкусно брауни се получи! Един съвет към неопитните пекари като мен - не загрявайте сметаната, прекалено много, за да не се пресече!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: