Домашни еклери

Дата: 20.02.2020
Източник: Mariq Bukovska
ТИТЛА: Чирак
Домашни еклери
 
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно
100 мл олио
4 яйца
за крема:
1 л прясно мляко
4 яйца
9 с.л. брашно
9 с.л. захар
2 ванилии
50 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
В 200 мл вода се слага 100 мл олио и се кипват. Към тях постепенно се прибавя 1 ч.ч. брашно при непрекъснато бъркане. Щом стане хомогенна смес, се отстранява от котлона и се оставя да се охлади.
2
Едно по едно се добавят 4 яйца, бърка се, докато стане гладка смес. След това в намазнена тавичка се оформят еклери (от по 1 ч.л. от сместа) и се пекат в умерена фурна до зачервяване.
3
За крема: 700 мл прясно мляко се слага да заври. Към него се добавят предварително разбитите яйца, захарта, брашното, ванилията и останалото мляко. Бърка се непрекъснато, докато стане гладка смес (като боза). Сваля се от котлона и докато сместа е още топла се добавят около 50 г масло. Разбърква се.
4
Готовият крем се пълни в еклерите с помощта на шприц или чиста голяма спринцовка, но аз го правя с малка кафена лъжичка.

Съвет:
По желание може да се поръсят с пудра захар.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2020
Най добрите еклери които съм приготвила до сега.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


263 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Katja Männing се регистрира в сайта.
doseva6 коментира рецептата Полумесеци
Станислава коментира рецептата Тутманик
Дени Маринова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта