Брускети с доматено желе

Дата: 23.12.2015
Източник: Бон Апети
Брускети с доматено желе
 
Необходими продукти:
2 чабати с маслини
800 г домати (от консерва)
1 люта чушка
1 ч. л. захар
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. риган
1 ч. л. агар агар
босилек за декорация
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чушката, лукът и една скилидка чесън се наситняват и се запържват в половината от зехтина.
2
Добавя се риганът, наливат се доматите, овкусява се със сол и черен пипер и се готви 10 минути на слаб огън.
3
Сместа се пасира и се прецежда през фина цедка.
4
Агар агарът се разтваря в 70 мл вода, загрява се и когато е готов, се налива към доматената смес. Разбърква се.
5
Сместа се прехвърля в квадратна тава, покрита с алуминиево фолио и се охлажда поне 4 часа.

6
Хлябът се реже на тънки филийки, полива се с останалия зехтин и се запича до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна. Изважда се от фурната и се натърква с останалата скилидка чесън.
7
Доматеното желе се реже на малки кубчета, които се подреждат върху хляба.
8
Брускетите се декорират с листенца босилек и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта