Салата от леща и моркови

Лесна и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 24.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г зелена леща
4 моркова
500–600 мл зеленчуков бульон
100 мл зехтин „Екстра върджин“
1 лимон
5 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от леща и моркови
Лещата се сварява в бульона, заедно с дафиновия лист, мащерката и нарязания наситно чесън. Готви се под капак до готовност. След това дафиновият лист и мащерката се отстраняват.


2
Салата от леща и моркови 2
Зехтинът се смесва със сока и настърганата кора от лимон. Овкусява се със сол и кимион и с получения дресинг се залива топлата леща. Оставя се да се охлади.
3
Салата от леща и моркови 3
Морковите се белят и се настъргват на едро ренде. Магданозът се наситнява. Морковите и магданозът се добавят към охладената леща.
4
Салата от леща и моркови 4
Разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: