Постно руло „Уелингтън“

Ефектно и много вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1,2 кг печурки
10 г сушени манатарки
800 г нахут (от консерва)
200 г глава целина
60 г бланширани бадеми
500 г дребни моркови
2 скилидки чесън
1 глава лук
150 г галета
2 с. л. светъл соев сос
4 стръка мащерка
80 мл зехтин (+ за намазване)
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Постно руло „Уелингтън“
Морковите се обелват и се готвят на пара.
2
Постно руло „Уелингтън“ 2
Манатарките се заливат с кипяща вода и се оставят да набъбнат. След това се отцеждат, а водата се запазва. Печурките се почистват и заедно с пънчетата се режат на кубчета. Запържват се в 40 мл зехтин на няколко пъти.
3
Постно руло „Уелингтън“ 3
Смилат се в блендер, заедно с наситнения чесън, отцедените манатарки, листенцата мащерка и половината от соевия сос.
4
Постно руло „Уелингтън“ 4
Посолява се, прибавя се галетата и се разбърква.
5
Постно руло „Уелингтън“ 5
Накълцаните лук и целина се готвят в 20 мл зехтин и 200 мл вода, докато омекнат. Прибавя се отцеденият нахут, посолява се и се готви, докато течността се изпари.
6
Постно руло „Уелингтън“ 6
Овкусява се с черен пипер, пюрира се и се смесва с начуканите бланширани бадеми. Оставя се да се охлади.
7
Постно руло „Уелингтън“ 7
Две кори се мажат със зехтин и се поставят една върху друга. Намазват се с част от сместа с нахут и се навива стегнато руло.
8
Постно руло „Уелингтън“ 8
Три кори семажат със зехтин и се подреждат една върху друга, покриват се с четвърта кора. Маже се с гъбената смес, подреждат се морковите и се завива руло.
9
Постно руло „Уелингтън“ 9
Други три кори се мажат със зехтин и се поставят една върху друга, мажат се с останалата част от нахутеното пюре. Върху тях се поставят останалите две рула. Завивасе много стегнато на руло.
10
Постно руло „Уелингтън“ 10
Маже се със зехтин и се пече в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 1 час.
11
Постно руло „Уелингтън“ 11
Брашното се запържва в останалия зехтин. Наливат се заделената вода от манатарките и останалият соев сос. Посолява се и се готви, докато се сгъсти.
12
Постно руло „Уелингтън“ 12
Рулото се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: