Бухнал омлет с пресен лук

Апетитен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 02.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
2 връзки пресен лук
250 мл прясно мляко
150 г топено сирене
100 г брашно
2 с. л. краве масло
1/2 ч. л. бакпулвер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бухнал омлет с пресен лук
Лукът се почиства, измива се и половината се наситнява.
2
Бухнал омлет с пресен лук 2
Яйцата се разбиват. Прибавят се брашното и бакпулверът. Разбърква се.
3
Бухнал омлет с пресен лук 3
Налива се млякото и отново се разбива.
4
Бухнал омлет с пресен лук 4
Сипва се и наситненият лук. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Бухнал омлет с пресен лук 5
Маслото се загрява в тиган с термоустойчива дръжка.
6
Бухнал омлет с пресен лук 6
Налива се яйчената смес, отгоре се слага нарязаното на кубчета сирене.
7
Бухнал омлет с пресен лук 7
Подреждат се и целите стръкове лук.
8
Бухнал омлет с пресен лук 8
Омлетът се пече 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2020
Сготвих с мерак. Удвоих продуктите за 4 порции. Яде се, но не е моята рецепта за омлет. Бухна доста, после спихна. Много тестено стана и не ми се връзва с понятието омлет - брашното е твърде много цели 100 г (двойно за 4 порции - 200 г).. Едва ли ще повторя.
8.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2020
Здравословно и много вкусно! Препоръчвам :)
7.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2020
Мъжът ми каза, че това е най-хубавата закуска!! Явно, ще трябва да се сготви отново.
6.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2018
Хареса ни. Добавих и малко шунка.
5.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2016
Лесно и вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: