Бургер по шопски

Интересна кулинарна идея
Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г краве сирене
2 яйца
4 зелени чушки
2 розови домата
2 глави лук
1 краставица
1 щипка лют пипер
сол на вкус
брашно за овалване
олио за пържене

за хлебчетата:
320 г брашно
200 г кисело мляко
100 г краве масло
2 яйца
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол

за пестото:
1 връзка магданоз
50 мл олио
1 с. л. слънчогледови семки
1 с. л. червен винен оцет
1 ч. л. самардала


Начин на приготвяне:
1
Бургер по шопски
Содата се гаси в киселото мляко и се разбърква с яйцата и разтопеното масло.
2
Бургер по шопски 2
Прибавят се брашното със солта и отново се разбърква.
3
Бургер по шопски 3
С помощта на лъжица, в тава с незалепващо покритие, от тестото се оформят 6 хлебчета.
4
Бургер по шопски 4
Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Бургер по шопски 5
Листата на магданоза за пестото се пасират със самардалата, семките, оцета и олиото.
6
Бургер по шопски 6
Необеленият лук и чушките за салатата се слагат в тава, заливат се с малко олио и се посоляват. Пекат се 40–50 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Бургер по шопски 7
След това се обелват и се режат на ивички.
8
Бургер по шопски 8
Краставицата се бели и се реже на малки кубчета.
9
Бургер по шопски 9
Доматите се белят, почистват се от семките и също се режат на малки кубчета.
10
Бургер по шопски 10
Краставиците и доматите се смесват с лука, чушките, щипка лют пипер и 2 с. л. песто.
11
Бургер по шопски 11
Сиренето се реже на плочки. Овалва се в брашно, после се потапя в разбити яйца, след това отново се овалва в брашно и се потапя в яйца.
12
Бургер по шопски 12
Пържи се в около 1 пръст сгорещено олио. Изважда се върху хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
13
Бургер по шопски 13
Питките се разполовяват и между тях се слага от сиренето, доматената смес и пестото.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2016
Хлебчетата станаха много хубави !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: