Бутер пакет с пилешко

Дата: 11.02.2014
ТИТЛА: Чирак
Бутер пакет с пилешко
 
Необходими продукти:
за оформянето:
400 г бутер тесто
1 жълтък за намазване
за плънката:
500 г пилешко месо от бутче
250 г гъби
1 неголям морков
1 стрък праз лук
3 с. л. соев сос
1 с. л. зехтин + за намазване
1 щипка мащерка
1 щипка естрагон
червен и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Размразете предварително бутертестото и го оставете в хладилника, докато приготвяте плънката.
Пилешкото месо почистете от кожата и нарежете на дребни късчета. Гъбките накълцайте до малки кубченца, а морковът и празът - на фини колелца.
2
Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете на умерен огън месото. След десетина минути добавете и гъбите, поръсете с черен и червен пипер и сипете соевия сос. Разбъркайте и продължавайте да готвите на отворен капак. Добавете и останалите зеленчуци, както и другите подправки.
Похлупете за още 7-8 минути, а после оставете течността да изври.
3
В подходяща тава, намазана със зехтин, поставете листа бутер тесто така, че едната му половина да може да загъне другата. Изсипете плънката (по-близо до средата и на сантиметър от краищата) и завийте. С мокри пръсти притиснете по ръбовете, за да слепнат.
Полученият бутер "пакет" намажете с разбит жълтък, за да придобие апетитна коричка.
Печете в средата на фурната на 200 градуса около 35 минути.

Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2017
Сложих по-малко праз, настъргах го заедно с моркова. Използвах пилешки гърди, но се получи добре. Разделих тестото и оформих 2 пликчета. Вкусно е :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Гери коментира рецептата Супа от кестени
Илияна Величкова коментира рецептата Тиан с моцарела
Илияна Величкова се регистрира в сайта.
MuritoBG коментира рецептата Фокача с маслини и лук
В. Ник. се регистрира в сайта.
Гери коментира рецептата Тарт с червена леща и чушки
Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Пиле по флорентински
Teodor Ognianov се регистрира в сайта.
Кръстьо се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Ягодово смути
SuperMag коментира рецептата Смути с ягоди и чиа
SuperMag коментира рецептата Пепероната
SuperMag коментира рецептата Конфитюр от кайсии и малини
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта