Хляб

Дата: 04.01.2014
Източник: Таня
ТИТЛА: Хоби готвач
Хляб
 
Необходими продукти:
за тестото:
800 г брашно
400 мл вода
1/2 кубче мая
2 с. л. олио
1ч. л. сол
1 щипка захар
1-2 маслини
1пакетче сусам
 

Начин на приготвяне:
1
В брашното правим кладенче и сипваме затоплената вода, маята, захарта, солта и олиото. Разбъркваме, докато маята се разтвори и постепенно объркваме с брашното. Омесваме гладко тесто и оставяме да втаса.
2
Хляб 2Тестото разделяме на две части. Едната част разточваме във форма на капка и прехлупваме, за да получим шапка.
3
Хляб 3От втората част отделяме три топчета. Едното за пискюл, второто за нос и третото за мустак. Останалото тесто разточваме на елипса и оформяме брадата. Режем с ножица на ленти и засукваме да се накъдри.
4
Хляб 4Ако имаме червена сладкарска боя оцветяваме шапката, носа бузите и устата. Ако имате маслинка с чушка разрязваме на две и получаваме очите или черни две маслини поставяме за очи. Оставяме отново да втаса. Поръсваме брадата и пискюла със сусам.
5
Хляб 5Изпичаме питката в загрята фурна на 180 градуса за 40-45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта