Френски багети

...които покоряват с чар, вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г брашно
1 пакетче суха мая
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар

за поръсване:
50 г сусам
2 с. л. сух риган
20 г пармезан


Начин на приготвяне:
1
Френски багети
Маята се смесва с 50 мл топла вода, захарта и щипка брашно. Оставя се да шупне.
2
Френски багети 2
В купа се смесват брашното, солта, зехтинът, наливат се 350 мл топла вода, както и маята.
3
Френски багети 3
Замесва се меко тесто и се поставя в купа, покрито с пластик за 1 час. След това тестото се премесва. Оставя се да почине за 30 минути.
4
Френски багети 4
Разделя на 3 равни части и от всяка се оформя правоъгълник, който се изтънява леко, навива се на руло.
5
Френски багети 5
Памучна кърпа се поръсва с брашно върху нея се подреждат багетите, като платът се нагъва така, че тестото да не се слепи. Оставят се за 1 час.
6
Френски багети 6
Върху всяка багета се правят 5 прореза по диагонал. Едната багетата се поръсва с брашно, втората – със сусам, а третата с риган и пармезан.
7
Френски багети 7
Пекат се в загрята на 240 градуса фурна, в която има купички с вряла вода, около 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (18)
18.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2020
а с кърпата какво правим ;-)
17.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2019
Рецептата се хареса на всички. Определено бих ги правила и занапред.
16.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2017
И на мен ми станаха любими . Следващият път смятам да добавя някакъв вид паста... може би маслинова?!
15.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2017
Направих осем малки багети. Станаха чудесни. Влизат в списъка на одобрени рецепти на нашето семейство
14.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2017
Стават много вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



188 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: