Хляб с бекон, лук и чедър

В него има най-ароматните добавки – бекон, сирене и лук. Не само дават великолепен вкус, но и го превръщат в основно.
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
2 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
300 мл топла вода
1 с. л. суха мая
2 с. л. захар
300 г сирене „Чедър”
100 г бекон
1 глава лук


Начин на приготвяне:
1
Хляб с бекон, лук и чедър
Беконът се реже на кубчета и се запържва без мазнина до златисто. Изважда се върху кухненска хартия.
2
Хляб с бекон, лук и чедър 2
В същия съд се сгорещява зехтинът и се запържва нарязаният наситно лук. И той се изважда върху хартия.

3
Хляб с бекон, лук и чедър 3
Сиренето се настъргва с ренде. Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче. Маята се разтваря в 50 мл вода заедно със захарта, поръсва се с щипка брашно и се оставя да шупне.
4
Хляб с бекон, лук и чедър 4
В кладенчето се налива останалата вода и се сипва втасалата мая. Замесва се тесто.
5
Хляб с бекон, лук и чедър 5
Добавят се настърганото сирене, беконът и лукът, прехвърля се в купа и се оставя да втаса.

6
Хляб с бекон, лук и чедър 6
След това се разделя на три и се оформят фитили, които се сплитат на плитка и се оформя венец. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
7
Хляб с бекон, лук и чедър 7
Пече се на 200 градуса с вентилатор за 10 минути, като във фурната се слага и купа с вода. След това градусите се намаляват на 180 градуса и се допича за 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2022
Ароматен и много вкусен.
5.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2014
Много е вкусен!
4.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2014
Този хляб много се хареса вкъщи. Ще се прави отново
3.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
яко
2.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2014
Чудесен хляб. Може да се увеличи количеството на бекона.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: