Лазаня с пиле

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 14.01.2014
Лазаня с пиле
 
Необходими продукти:
за корите за лазаня:
4 яйца
400 г брашно
сол на вкус

за лазанята:
400 г пилешко филе
300 г кашкавал
сол на вкус

за доматения сос:
600 г стерилизирани домати
1 глава лук
5 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
1/2 ч. л. захар
сол и риган на вкус

за белия сос:
400 мл прясно мляко
70 г краве масло
40 г брашно
индийско орехче и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Лазаня с пиле
Брашното се пресява в купа, добавят се: сол на вкус и 4-те яйцата и се замесва тесто. Оставя се да отпочине 15-20 минути покрито.
2
Лазаня с пиле 2
Нарязваме пилешките гърди на дребно и ги сваряваме в подсолена вода за 15 минути.
3
Лазаня с пиле 3
Наситняваме лука и чесъна, задушаваме ги за няколко минути в зехтина. Прибавяме доматите, поръсваме със сол и захар. Варим 5 минути, като в самия край поръсваме с риган.
4
Лазаня с пиле 4
Разтопяваме 70 г краве масло и поръсваме с 40 г брашно. Разбъркваме за кратко и оттегляме от котлона. След 10-15 секунди наливаме 400 мл студено прясно мляко. Разбъркваме добре сместа и поръсваме със сол и индийско орехче.
5
Лазаня с пиле 5
Отпочиналото тесто се разточва на тънка кора, която с машинка или с нож се разрязва на правоъгълни парчета.
6
Лазаня с пиле 6
Всяка от нарязаните кори се потопява за минута в съд с гореща подсолена вода.
7
Лазаня с пиле 7
В тава редим продуктите в следната последователност – тънък пласт бял сос, ред кори, пилешко месо, кашкавал, доматен сос, ред кори. Правим три пласта, четвъртия е само от кори, кашкавал и доматен сос.
8
Лазаня с пиле 8
Печем във фурна, загряна на 180 градуса, в продължение на 45 минути под капак. Изчакваме 10 минути, след което режем и поднасяме.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2015
Вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2015
Чудесна е!
3.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2014
Дори без да потапям корите във вода омекнаха и се получи вкусна лазаня :) Благодаря за рецептата
2.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2014
Лазанята е страхотна!!! :) :) :)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: