Бутер розички „Пепи“

Дата: 30.09.2015
Източник: Petya Dimitrova
ТИТЛА: Чирак
Бутер розички „Пепи“Бутер розички „Пепи“Бутер розички „Пепи“Бутер розички „Пепи“Бутер розички „Пепи“
 
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
2 средно големи ябълки
1/2 лимон
канела на вкус
краве масло за намазване
захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълките се измиват, почистват се и се нарязват на тънки полумесеци. Слагат се в купа и се заливат с вода и лимонов сок, за да не потъмняват.
2
Бутер тестото се разстила, намазва се с маслото, поръсва се със смес от захар и канела и се нарязва на 6 равни части. В горния край на всяка част се нареждат ябълки, тестото се прегъва и след това се завива, така че да се получават розички.
3
Така оформените розички се слагат във форма за мъфини и се пекат на 180 градуса около 20 минути. След като са готови, се охлаждат и пожелание се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2017
Правих ги скоро но може би трябваше да бланширам леко ябълките. Начупиха ми се докато ги завивах.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2016
Много вкусни! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2016
Чудесни розички се получиха :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Михаела Найденова се регистрира в сайта.
Иван се регистрира в сайта.
Мария Стоянова се регистрира в сайта.
Suzana Nikolova се регистрира в сайта.
Martina Miteva се регистрира в сайта.
Radka Bacheva се регистрира в сайта.
Xyzxyz Yxzyxz се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Банофи пай
Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта