Бутер розички „Пепи“

Вкусни, малки щруделчета
Източник: Petya Dimitrova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 30.09.2015
Бутер розички „Пепи“
Бутер розички „Пепи“
Бутер розички „Пепи“
Бутер розички „Пепи“
Бутер розички „Пепи“
 
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
2 средно големи ябълки
1/2 лимон
канела на вкус
краве масло за намазване
захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Ябълките се измиват, почистват се и се нарязват на тънки полумесеци. Слагат се в купа и се заливат с вода и лимонов сок, за да не потъмняват.
2
Бутер тестото се разстила, намазва се с маслото, поръсва се със смес от захар и канела и се нарязва на 6 равни части. В горния край на всяка част се нареждат ябълки, тестото се прегъва и след това се завива, така че да се получават розички.
3
Така оформените розички се слагат във форма за мъфини и се пекат на 180 градуса около 20 минути. След като са готови, се охлаждат и пожелание се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2017
Правих ги скоро но може би трябваше да бланширам леко ябълките. Начупиха ми се докато ги завивах.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2016
Много вкусни! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2016
Чудесни розички се получиха :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: