Хлебен пудинг с грозде и бял шоколадов сос

Сладко изкушение с аромат на кокос
Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 франзела
160 мл животинска сметана
160 мл прясно мляко
120 г захар
100 г бял шоколад
3 яйца
300 г тъмно грозде (без семки)
кокосови стърготини за поръсване
краве масло за намазване

за соса:
100 г бял шоколад
80 мл животинска сметана



Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг с грозде и бял шоколадов сос
Франзелата се нарязва на филийки, които се подрежда в тава и се запичат за около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се и се режат на кубчета.
2
Хлебен пудинг с грозде и бял шоколадов сос 2
Яйцата се разбиват с прясното мляко, сметаната и захарта.
3
Хлебен пудинг с грозде и бял шоколадов сос 3
Белият шоколад се накълцва.
4
Хлебен пудинг с грозде и бял шоколадов сос 4
Гроздовите зърна се разполовяват.
5
Хлебен пудинг с грозде и бял шоколадов сос 5
Хлябът се слага в намазана с масло тава. Поръсва се с гроздето и белия шоколад и се залива с млечно-яйчната смес. Оставя се да престои 15 минути, за да може сместа да попие в хляба.
6
Хлебен пудинг с грозде и бял шоколадов сос 6
Поръсва се с кокосови стърготини и се пече около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което се охлажда за кратко.
7
Хлебен пудинг с грозде и бял шоколадов сос 7
Сосът се приготвя като сметаната се кипва и с нея се залива начупеният шоколад. Оставя се така за 5 минути, разбърква се и се охлажда за кратко.
8
Хлебен пудинг с грозде и бял шоколадов сос 8
Пудингът се сервира залят със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2022
Уникално, с бяло грозде:)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2015
Много вкусен и мноого сладък :)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2015
Любим вече на цялото семейство! Малко трудно се намира животинска сметана, но при добро желание...
1.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2015
Чудесен! ;-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: