Бяла риба с люспи от пресни картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2010
Бяла риба с люспи от пресни картофи
 
Необходими продукти:
150 г бяла риба
50 г моркови
50 г картофи
50 г тиквички
2–3 скилидки чесън
2–3 с. л. зехтин
масло за пържене
листа босилек на вкус
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибата се обезкостява и филетира. Поръсва се със сол и се слагат листенца босилек.

2
Картофите се нарязват много тънко на люспи. С тях се покриват филетата риба.
3
В тефлонов тиган се сгорещява зехтин, в който се пържат рибните филета. Първо се пържи от страната с картофите, а след това – от другата. Картофите трябва да хванат коричка. Готовата риба се подрежда в чинията.
4
Морковите и тиквичките се режат на гредички. Запържват се леко в масло, добавя се и малко счукан чесън. Изваждат се от тигана и се оставят да се отцедят. След това се подреждат в чинията при рибата. Ястието се залива със студен сос от пасирани листа от босилек и зехтин. Сервира се с гарнитура от печени картофи.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: