Пожарски кюфтета със сос

Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2010
Пожарски кюфтета със сос
 
Необходими продукти:
500 г пилешко месо без кости
2 филии хляб
150 мл прясно мляко
100 г масло
2-3 яйца за паниране
галета за паниране
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
2 морковa
1 бяла ряпа
30-40 г краве масло
200 г замръзен грах
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. брашно
4-5 стръка копър
4-5 стръка магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кожата на пилешкото месо се отстранява и то се накълцва наедро. Хлябът се накисва в прясното мляко, а 50 г от маслото се разтапят.
2
Накълцаното месо се смила с отцедения от млякото хляб, прибавят се сол, черен пипер и разтопеното масло. Сместа се оставя да престои 30 минути в хладилник.
3
Морковите и ряпата се обелват, нарязват се наситно и се задушават за 1–2 минути в загрятото масло. Прибавя се грахът, налива се 1 ч. ч. от прясното мляко, посолява се и се оставя да къкри под капак около 10 минути.
4
Брашното се запича на сух тиган. След това се налива останалото студено прясно мляко, разбърква се, изсипва се при зеленчуците и се оставя да къкри 1–2 минути, за да се уплътни. Поръсва се с наситнените копър и магданоз.
5
От каймата с навлажнени ръце се оформят кюфтета (всяко от тях трябва да е 100–120 г), които се овалват в разбитите яйца и след това в галета. Пържат се в сгорещените олио и останалото масло по 5–6 минути от всяка страна. Изваждат се върху салфетка. Кюфтетата се сервират полети със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: