Чаудър

Американски кулинарен шедьовър
Източник: Бон Апети
Дата: 24.08.2012
Чаудър
 
Необходими продукти:
2 кг черни миди с черупка
5 средно големи картофа
1 глава лук
2 скилидки чесън
100 г бекон
1/2 ч. ч. животинска сметана
1 ч. л. сос „Уорчестър“
5–6 капки лют сос
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. суха мащерка
2 дафинови листа
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Чаудър

Два от картофите се сваряват и се намачкват на пюре. Магданозът се измива, стеблата се запазват, а листата се нарязват. Мидите се почистват. В тенжера се сипва зехтинът и след като се сгореши, се запържва чесънът, предварително нарязан наситно. Слагат се мидите, заедно със стеблата магданоз и се похлупват. Варят се докато се отворят.

 


2
Чаудър 2

Ядките се отделят от черупките. Сокът от варенето се запазва.


3
Чаудър 3

Беконът се нарязава на кубчета и се запържва в сух съд, докато започне да става хрупкав. След това се отстранява.


4
Чаудър 4

Лукът се нарязва на кубчета и се слага в същия съд. Пържи се докато стане стъклен. Овкусява се с мащерката и дафиновият лист.


5
Чаудър 5

Картофеното пюре се разбърква със соса, който се е получил при готвенето на мидите. Добавя се малко вода, ако е необходимо, и се сипва през цедка в тенджерата при лука.


6
Чаудър 6

Останалите 3 картофа се нарязват на кубчета и се слагат в съда. Вари се до омекването им.

 


7
Чаудър 7

Прибавят се ядките от миди и се налива сметаната.


8
Чаудър 8

Овкусява се с лютия сос, сос „Уорчестър“, наситнения магданоз, сол и черен пипер.


9
Чаудър 9

Оставя се да кипне и се сервира със запържения бекон.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: