Чаудър

Дата: 24.08.2012
Източник: Бон Апети
Чаудър
 
Необходими продукти:
2 кг черни миди с черупка
5 средно големи картофа
1 глава лук
2 скилидки чесън
100 г бекон
1/2 ч. ч. животинска сметана
1 ч. л. сос „Уорчестър“
5–6 капки лют сос
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. суха мащерка
2 дафинови листа
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чаудър
Два от картофите се сваряват и се намачкват на пюре. Магданозът се измива, стеблата се запазват, а листата се нарязват. Мидите се почистват. В тенжера се сипва зехтинът и след като се сгореши, се запържва чесънът, предварително нарязан наситно. Слагат се мидите, заедно със стеблата магданоз и се похлупват. Варят се докато се отворят.

 


2
Чаудър 2
Ядките се отделят от черупките. Сокът от варенето се запазва.


3
Чаудър 3
Беконът се нарязава на кубчета и се запържва в сух съд, докато започне да става хрупкав. След това се отстранява.


4
Чаудър 4
Лукът се нарязва на кубчета и се слага в същия съд. Пържи се докато стане стъклен. Овкусява се с мащерката и дафиновият лист.


5
Чаудър 5
Картофеното пюре се разбърква със соса, който се е получил при готвенето на мидите. Добавя се малко вода, ако е необходимо, и се сипва през цедка в тенджерата при лука.


6
Чаудър 6
Останалите 3 картофа се нарязват на кубчета и се слагат в съда. Вари се до омекването им.

 


7
Чаудър 7
Прибавят се ядките от миди и се налива сметаната.


8
Чаудър 8
Овкусява се с лютия сос, сос „Уорчестър“, наситнения магданоз, сол и черен пипер.


9
Чаудър 9
Оставя се да кипне и се сервира със запържения бекон.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта