Домашен месен бульон с нудли

Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2012
Домашен месен бульон с нудли
 
Необходими продукти:
за бульона:
1 кг телешки кости
1 морков
1 глава лук
1 дафинов лист
1 стрък мащерка

за супата:
1 л телешки бульон
200 г китайски жълти нудли
4 с. л. светъл соев сос
3 с. л. тъмно сусамово олио
1 ч. л. люто чили
1/2 връзка магданоз
сол и черен попер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Домашен месен бульон с нудли

Телешките кости се поставят в тава и се запичат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, заедно с нарязаните наедро лук и морков, дафинов лист и мащерка, за 40–50 минути, докато станат кафяви .


2
Домашен месен бульон с нудли 2

Прехвърлят се в тенджера, покриват се със студена вода и се варят на слаб огън около 3 часа. После се прецежда.


3
Домашен месен бульон с нудли 3

Готовият бульон се кипва и към него се добавят нудлите. Варят се 4–5 минути (в зависимост от вида). Накрая се овкусява със соевия сос, сусамовото олио, чилито, наситнения магданози, сол и черен пипер.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: