Черешов пай

Ароматен и вкусен сладкиш с кремообразна структура и хрупкав блат
Източник: Даниела Дечева
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 28.06.2017
Черешов пай
 
Необходими продукти:
300 г череши
пудра захар за поръсване

за блата:
180 г брашно
200 г краве масло
100 мл прясно мляко

за заливката:
4 яйца
200 г пудра захар
100 мл сметана
50 мл прясно мляко
3 ванилии



Начин на приготвяне:
1
В голяма купа се смесват нарязаното на кубчета масло, пресятото брашно и млякото и се разбиват с телена бъркалка или с вилица.
2
Сместа се разстила в намазнена тава и се пече около 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна - до получаване на приятен загар.
3
Черешите се измиват, почистват се от костилките и се нареждат върху изпечения блат.
4
Яйцата и пудрата захар се разбиват с миксер. Добавят се сметаната, млякото и ванилията, и всичко се разбърква.
5
Заливката се разпределя върху черешите и паят се запича за още 10 минути на същата температура (180 градуса).
6
След като изстине, се поръсва с пудра захар.


Съвет:
Черешите могат да се заменят с вишни.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: