Черешово клафути

Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2004
Черешово клафути
 
Необходими продукти:
600 г череши
4 яйца
1/2 ч. ч. брашно
30 г краве масло
100 г захар
250 мл прясно мляко
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Черешово клафути
Черешите се почистват от костилките и се подреждат по дъното на тава с диаметър 25 см.
2
Черешово клафути 2
Яйцата се разбиват на ниски обороти с миксер. Брашното се пресява, добавя се захарта и се разбъркват добре с разтопеното масло и прясното мляко. Постепенно се прибавят яйцата и се бие с тел, така че да не останат бучици брашно.
3
Черешово клафути 3
Сместа се излива върху черешите и се пече около 30 минути в предварително сгорещена до температура 180 градуса фурна. Поръсва се с пудра захар и се сервира горещо.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2021
Стана вкусно въпреки гафът, който направих - формата ми за торта имаше отвори и половината тесто изтече :( но аз го обрах от долната тавичка и го сложих отдолу, за да не разваля фасона:)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2016
:)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
Става чудесно и със сини сливи !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: