Шоколадово изкушение

Дата: 16.04.2004
Източник: Бон Апети
Шоколадово изкушение
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 пакетче суха сметана
150 м прясно мляко
120 г кафяв шоколад
120 г бял шоколад
1/2 ч. ч. прясно мляко
9–10 с. л. захар
2 яйца
50 г бадеми
100 г захар
3 с. л. брашно
3 с. л. нишесте
3 с. л. какао
60 г захар
3–4 капки ром
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадово изкушениеЯйцата за основата се смесват със захарта и се разбиват около 4 минути. Какаото, нишестето и брашното се смесват в купичка, пресяват се и се изсипват при яйцата. Бърка се, докато се получи еднородна смес, която се разпределя в плитка намаслена тава, застлана с хартия за печене. Пече се 10–15 минути на 160 градуса.
2
Шоколадово изкушение 2Бадемовият крокан се приготвя, като захарта се карамелизира в плитка тенджера, добавят се бадемите и се разбърква. Разстила се в тава, в която е поставена хартия за печене, оставя се да изстине, след това се смила.
3
Шоколадово изкушение 3Жълтъците се отделят и се смесват с 4–5 с. л. захар и прясното мляко. Сместа се вари в малка тенджера, като непрекъснато се бърка, докато се сгъсти. Оставя се да се охлади.
4
Шоколадово изкушение 4Останалата захар за муса се слага в тенджера, наливат се 2–3 с. л. вода, кипва се и се оставя да се сгъсти на котлона.
5
Шоколадово изкушение 5Белтъците се разбиват на пяна. В тях на тънка струя се сипва захарният сироп и разбиването продължава, докато белтъкът се стегне.
6
Шоколадово изкушение 6Двата вида шоколад се начупват на малки равни блокчета и се разтопяват в микровълнова фурна на 1/2 от мощността за 30 секунди. Сметаната се разбива със 150 мл прясно мляко и се ароматизира с рома.
7
Шоколадово изкушение 7В купа се поставят кафявият шоколад, 1/2 от жълтъците, 1/2 от белтъците и 1/2 от сметаната и се разбърква със сладкарска шпакла или с дървена лъжица само в една посока. По същия начин се процедира и с белия шоколад.
8
Шоколадово изкушение 8Сервира се в чаши, като се изсипва малко от кафявия мус, отгоре се поставя част от основата и върху нея се нанася от белия мус. Накрая се поръсва с бадемовия крокан и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта