Ябълков сладкиш с карамелизиран хляб

Дата: 07.04.2004
Източник: Бон Апети
Ябълков сладкиш с карамелизиран хляб
 
Необходими продукти:
4 ябълки
2–3 ивички лимонова кора
2–3 щипки индийско орехче
1 ч. л. канела
1 с. л. маргарин
1 с. л. захар
2–3 филии хляб
1 ч. ч. кафява захар
100 г маргарин
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълков сладкиш с карамелизиран хлябЯбълките се обелват, почистват се и се нарязват на четвъртинки. Към тях се добавят лимоновата кора, индийското орехче и канелата и се поставят да се варят в съвсем малко вода. Доовкусява се с маргарина и захарта и варенето продължава около 5–8 минути. След като се сварят, ябълките се пюрират.
2
Ябълков сладкиш с карамелизиран хляб 2В горещ тиган се слагат маргаринът, кафявата захар и натрошеният на трохи хляб и се пържи равномерно, като се бърка.
3
Ябълков сладкиш с карамелизиран хляб 3Сладкишът се подрежда на пластове в йенска форма. Дъното се покрива с половината от запържените трохи, върху тях се изсипва ябълковото пюре, поръсва се с останалите трохи и се заглажда.
4
Ябълков сладкиш с карамелизиран хляб 4Сладкишът се пече около 15 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2015
Направих сладкиша с круши и стана много добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта