Шоколадови гофрети

Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2004
Шоколадови гофрети
 
Необходими продукти:
3 яйца
100 мл портокалов сок
1 ч. ч. захар
1 с. л. какао
100 г шоколад
50 г краве масло
1 ч. ч. брашно


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови гофрети
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват с 1/2 от захарта, докато удвоят обема си.
2
Шоколадови гофрети 2
Жълтъците се разбиват с другата 1/2 от захарта и какаото, докато удвоят обема си. Прибавя се брашното и се разбърква.
3
Шоколадови гофрети 3
В тенджерка се сипва портокаловият сок, слага се шоколадът и се разтопява на тих огън. Когато се получи гъста смес, се прибавя маслото и се изсипва при жълтъците. След като изстине, се добавят и белтъците, разбърква се и от сместа се изпичат гофрети, като гофретникът предварително се намаслява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: