Ванилова туиля с ягодов крем

Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2004
Ванилова туиля с ягодов крем
 
Необходими продукти:
4 белтъка
125 г краве масло
1 ч. ч. захар
1/2 к. л. ванилова есенция (1 ванилия на прах)
1 ч. ч. брашно
300 г ягоди
4–5 капки есенция от ром
1/2 с. л. балсамов оцет
1/2 ч. ч. пудра захар
1/2 кофичка изцедено кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Ванилова туиля с ягодов крем
Омекналото масло и захарта се разбиват с миксер, отначало на ниски обороти, като постепенно скоростта се увеличава. Бърка се, докато се получи крем. На три пъти се добавят белтъците и разбиването продължава. След около 2 минути се ароматизира с ваниловата есенция.
2
Ванилова туиля с ягодов крем 2
Брашното се пресява, прибавя се и се разбива, докато се поеме от сместа. Тестото се оставя да отпочине в хладилник за 30–40 минути.
3
Ванилова туиля с ягодов крем 3
Ягодите се режат надребно, поставят се в купа и се ароматизират с есенцията от ром и балсамовия оцет. Прибавят се пудрата захар и млякото и се разбърква.
4
Ванилова туиля с ягодов крем 4
В намаслена и покрита с хартия за печене тава от тестото се оформят четири тънки диска и се пекат за по 10 минути при температура 150–160 градуса, докато ръбът на всеки от дисковете се зачерви. Оставят се съвсем леко да се охладят за 10 секунди, след което един по един се отлепят и се поставят в купички, така че да се оформят кошнички. Ако при отлепването тестото се скъса, то при поставянето във формичката внимателно се запълва скъсаното място.
5
Ванилова туиля с ягодов крем 5
Кошничките се пълнят с крема непосредствено преди сервиране и се украсяват с ягоди и листа пресен джоджен (мента).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: