Родопска баклава

Дата: 24.07.2003
Източник: Бон Апети
Родопска баклава
 
Необходими продукти:
800 г брашно
400 мл олио
1/2 ч. л. сода бикарбонат
400 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Родопска баклаваВ купа се смесват пресятото брашно и содата, прибавя се олиото и се размесва, докато се получи меко тесто.
2
Родопска баклава 2От готовото тесто се оформят топчета, които се подреждат в тава. С вилица върху всяко топче се правят декоративни шарки.
3
Родопска баклава 3Захарният сироп се приготвя, като захарта се сипва в 400 мл вода и се вари, докато започне да се сгъстява.
4
Родопска баклава 4Баклавата се пече около 1/2 час при температура 180 градуса и докато е все още гореща, се залива със захарния сироп.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
Милена коментира рецептата Кръмбъл с кайсии и череши
Милена коментира рецептата Кръмбъл с кайсии и череши
chefnan публикува рецептата Сладоледено смути
Nikolova публикува рецептата Домашно овче кисело мляко
Веселин Стоев публикува рецептата Пилешки пай
kpetrova се регистрира в сайта.
Ваня коментира рецептата Кекс с кисело мляко
Ваня се регистрира в сайта.
Mustafa Fatmegyul се регистрира в сайта.
Соня Димитрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта