Ашуре

Дата: 24.07.2003
Източник: Бон Апети
Ашуре
 
Необходими продукти:
500 г жито (грухана пшеница)
300 г захар
100 г орехови ядки
100 г стафиди
40 г нишесте
1 ч. л. канела
2–3 капки розова вода
5 л вода за житото
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
АшуреИзмитото и почистено жито се сварява до пълно омекване и около 2/3 от него се претрива през цедка, след което се смесва с останалата 1/3 от свареното жито. Прибавят се захарта, стафидите и предварително разтвореното в 100 мл вода нишесте и сместа се вари 2–3 минути. Сваля се от огъня и се ароматизира с подправките.
2
Ашуре 2Разпределя се в облени с вода купички или други подходящи съдове и се охлажда.
3
Ашуре 3При сервиране купичките се обръщат в чиния, за да изпадне съдържанието им. Ашурето се поръсва със смлени или натрошени печени орехови ядки и пудра захар. Към него може да се предложи и топка сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2018
Много се хареса вкъщи. Аз сложих наполовина стафиди и боровинки. Мисля, че може да се направи и с микс сушени плодове.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта