Торта "Приказна къща"

Дата: 23.07.2003
Източник: Бон Апети
Торта
 
Необходими продукти:
300 брашно
1 ванилия
80 мл вода
250 захар
3 яйца
1 ванилия
300 г захар
10 яйца
250 захар
350 мл сладкарска сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Торта Платките се приготвят, като жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с 1/3 от захарта, а с останалата се разбиват белтъците. Смесват се при непрекъснато бъркане и към получената смес внимателно се прибавя пресятото брашно, след което се разбърква.
2
Торта Готовото тесто се разстила върху готварска хартия, оформя се във вид на платки с дебелина 1 пръст и се пекат при температура 220–240 градуса около 10 минути.
3
Торта В тенджера се кипва 250 мл вода, слага се захарта и се вари около 5 минути. Сиропът се сваля от котлона, ароматизира се с ванилията и се оставя да се охлади.
4
Торта Приготвя се кремът чрез варене на захарен сироп при температура 130 градуса за 10–15 минути. Сиропът е готов, когато в студена вода капка от него образува меко топче.
5
Торта Белтъците се разбиват на сняг и при непрекъснато бъркане на тънка струйка се сипва готовият сироп. Кремът се разбива до пълното му охлаждане и се ароматизира с ванилията.
6
Торта Сметаната за пълнежа се разбива с миксер и се смесва с половината от готовия крем шаум. По желание се ароматизира с есенция.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Кристина Красимир Сарови се регистрира в сайта.
Иванина се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Пиле „Тетрацини“
SuperMag коментира рецептата Муртабак с телешко и зеле
SuperMag коментира рецептата Соленки с лимец и сирене
SuperMag коментира рецептата А ла чийзкейк
SuperMag коментира рецептата Зелен боб в гювеч
SuperMag коментира рецептата Нахутена шакшука
SuperMag коментира рецептата Пиката ала миланезе
SuperMag коментира рецептата Целувчен милфьой с малини
SuperMag коментира рецептата Рататуй
SuperMag коментира рецептата Френски хляб
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта