Торта "Приказна къща"

Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2003
Торта
 
Необходими продукти:
300 брашно
1 ванилия
80 мл вода
250 захар
3 яйца
1 ванилия
300 г захар
10 яйца
250 захар
350 мл сладкарска сметана


Начин на приготвяне:
1
Торта
Платките се приготвят, като жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с 1/3 от захарта, а с останалата се разбиват белтъците. Смесват се при непрекъснато бъркане и към получената смес внимателно се прибавя пресятото брашно, след което се разбърква.
2
Торта
Готовото тесто се разстила върху готварска хартия, оформя се във вид на платки с дебелина 1 пръст и се пекат при температура 220–240 градуса около 10 минути.
3
Торта
В тенджера се кипва 250 мл вода, слага се захарта и се вари около 5 минути. Сиропът се сваля от котлона, ароматизира се с ванилията и се оставя да се охлади.
4
Торта
Приготвя се кремът чрез варене на захарен сироп при температура 130 градуса за 10–15 минути. Сиропът е готов, когато в студена вода капка от него образува меко топче.
5
Торта
Белтъците се разбиват на сняг и при непрекъснато бъркане на тънка струйка се сипва готовият сироп. Кремът се разбива до пълното му охлаждане и се ароматизира с ванилията.
6
Торта
Сметаната за пълнежа се разбива с миксер и се смесва с половината от готовия крем шаум. По желание се ароматизира с есенция.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: