Черешов чийзкейк с шоколадово-бадемов блат

Източник: Бон Апети
Дата: 11.07.2003
Черешов чийзкейк с шоколадово-бадемов блат
 
Необходими продукти:
200 г какаови бисквити
2–3 с. л. вода
2–3 с. л. захар
1/2 кг череши
1 капка бадемова есенция
1 с. л. желатин
3 яйца
2 ванилии
1 ч. ч. захар
100 г заквасена сметана
1/2 кг извара
60 г краве масло
2 с. л. захар
50 г сурови бадеми
1 с. л. сок от лимон


Начин на приготвяне:
1
Черешов чийзкейк с шоколадово-бадемов блат
Бисквитите се натрошават, а бадемите се смилат. Поставят се в кухненския робот и заедно с маслото и захарта се размесват. Получените лепкави трохи се изсипват в кексова форма и се притискат с лъжица към дъното и стените й, така че да се образува ръбче. Блатът се пече 10–15 минути при температура 200–220 градуса.
2
Черешов чийзкейк с шоколадово-бадемов блат 2
Плънката се приготвя, като изварата и сметаната се разбиват в кухненски робот или с миксер до пълното им хомогенизиране. Прибавят се захарта и ванилията и при непрекъснато бъркане се слагат яйцата. Полученият крем се разпределя върху изпечения блат и се пече около 20–30 минути при температура от 160 градуса.
3
Черешов чийзкейк с шоколадово-бадемов блат 3
Желатинът се разтваря в малко хладка вода. Всички останали продукти се слагат в тенджерка, за да кипнат. Варят се около 2–3 минути, към тях се прибавя набъбналият вече желатин и топингът се сваля от огъня. Разпределя се върху изпечения и охладен блат и кейкът се оставя да се охлади.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: