Черешово-бадемов трюфел

Източник: Бон Апети
Дата: 03.07.2003
Черешово-бадемов трюфел
 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. захар
3 яйца
1/2 ч. ч. брашно
1 пакетче ванилия
1 ч. л. бакпулвер
1/2 кг череши
1 ч. ч. захар
1–2 с. л. вода
3 жълтъка
1/2 ч. ч. захар
200 мл сметана
1 ванилия
50 г сурови бадеми
125 г краве масло



Начин на приготвяне:
1
Черешово-бадемов трюфел
Захарта и маслото се разбиват с миксер, докато сместа се хомогенизира. Последователно се слагат яйцата, като непрестанно се бърка, и се добавят брашното, ванилията, бакпулверът и смлените бадеми.
2
Черешово-бадемов трюфел 2
Получената смес се изсипва в тава с намаслена хартия и се пече около 15–20 минути при температура 160 градуса.
3
Черешово-бадемов трюфел 3
В тенджерка се поставят всички продукти за черешовия сироп, кипват се и се варят на слаб огън около 10–15 минути.
4
Черешово-бадемов трюфел 4
Кремът се приготвя, като жълтъците се разбиват със захарта, докато избледнеят, добавя се сметаната и разбъркването продължава още половин минута.
5
Черешово-бадемов трюфел 5
В тенджерка се кипва вода и съдът с крема се слага в нея. Вари се на водна баня при непрекъснато бъркане, докато започне да се сгъстява. Накрая се слага ванилията, сваля се от котлона и се разбърква.
6
Черешово-бадемов трюфел 6
Сервира се в широка чаша за коктейл или друга стъклена чаша, като на дъното се сипва от сиропа, слага се кръгло парче блат и се нанася кремът. Върху него се поставя второ парче блат и се залива със сироп. Консумира се охладен, като се украсява с винетки от сметана и череши.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: