Круша "Хубавата Елена"

Източник: Бон Апети
Дата: 29.07.2003
Круша
 
Необходими продукти:
10 круши (2 кг)
2 л червено полусухо вино
400 г захар
300 г шоколад
300 г ванилов сладолед
200 мл ликьор
5 зърна карамфил
кора от канела
10 листа мента


Начин на приготвяне:
1
Круша
Виното се кипва в тенджера заедно с ликьора, захарта, канелата и карамфила. Крушите се обелват и цели се варят във виното около 20–30 минути под капак на тих огън, след което се изваждат.
2
Круша
Виното продължава да се вари, докато започне да се оформя полутечна лъскава глазура.
3
Круша
В центъра на чиния се поставя сварена круша, около нея се сипва разтопен сладолед, върху дръжката се излива от разтопения шоколад и докато е все още топъл, в него се забождат 1–2 листа мента, след което се украсява с парчета кора от канела. По този начин се приготвят и останалите круши.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: