Торта "Капрезе"

Дата: 07.05.2004
Източник: Бон Апети
Торта
 
Необходими продукти:
300 г сурови бадеми
1 ч. ч. захар
100 г шоколад
5 яйца
настъргана кора от 1 лимон
1 капка бадемова есенция
125 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Торта Бадемите и 1/3 от захарта се смилат в блендер и се прехвърлят в подходящ съд.
2
Торта След това в блендера се поставят шоколадът и 1/3 от захарта и също се прехвърлят в купа.
3
Торта Жълтъците се отделят от белтъците и с последната 1/3 от захарта се разбиват за около 5 минути. Белтъците се разбиват на сняг.
4
Торта Лимоновата кора се слага в жълтъците, овкусява се с бадемовата есенция, добавят се смлените шоколад и бадеми, размекнатото масло и се бърка с дървена лъжица.
5
Торта Към сместа на три пъти се изсипват белтъците, като през цялото време се разбиват с миксер на най-ниски обороти. След като се разбие добре, тестото се прехвърля в намазана с масло и покрита с хартия за печене форма.
6
Торта Пече се около 40 минути при температура 160 градуса, оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта