Торта "Капрезе"

Източник: Бон Апети
Дата: 07.05.2004
Торта
 
Необходими продукти:
300 г сурови бадеми
1 ч. ч. захар
100 г шоколад
5 яйца
настъргана кора от 1 лимон
1 капка бадемова есенция
125 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Торта
Бадемите и 1/3 от захарта се смилат в блендер и се прехвърлят в подходящ съд.
2
Торта
След това в блендера се поставят шоколадът и 1/3 от захарта и също се прехвърлят в купа.
3
Торта
Жълтъците се отделят от белтъците и с последната 1/3 от захарта се разбиват за около 5 минути. Белтъците се разбиват на сняг.
4
Торта
Лимоновата кора се слага в жълтъците, овкусява се с бадемовата есенция, добавят се смлените шоколад и бадеми, размекнатото масло и се бърка с дървена лъжица.
5
Торта
Към сместа на три пъти се изсипват белтъците, като през цялото време се разбиват с миксер на най-ниски обороти. След като се разбие добре, тестото се прехвърля в намазана с масло и покрита с хартия за печене форма.
6
Торта
Пече се около 40 минути при температура 160 градуса, оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: