Калбур бастъ

Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2004
Калбур бастъ
 
Необходими продукти:
500 г маргарин
140 г царевичен грис
500 г пудра захар
30 г бакпулвер
5 яйца
1 кг брашно
100 г печен шам-фъстък
1 кг захар
сок от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Калбур бастъ
Приготвя се захарният сироп, като се кипва 1 л вода и в нея се слагат лимоновият сок и захарта.
2
Калбур бастъ 2
Всички продукти за тестото (без брашното и шам-фъстъка) се смесват. Замесва се тесто, като брашното се прибавя постепенно. Оставя се да почине за няколко минути.
3
Калбур бастъ 3
От тестото се взема малка част, от която се прави топче. Притиска се в сито. В средата се слага шам-фъстък и се навива на руло. По същия начин се процедира с цялото тесто.
4
Калбур бастъ 4
Получените тестени рула се подреждат в тава и се пекат 25–30 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
5
Калбур бастъ 5
Изпечените рула се поливат със захарния сироп и след като изстинат, се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
milenka коментира рецептата Руло с череши и маскарпоне
milanova1234 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: