Червена „Снежанка”

Цветна, зимна и много вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г червено цвекло
4 скилидки чесън
6 с. л. цедено кисело мляко
100 г натрошени орехи
сокът от 1 лимон
1 връзка копър
100 г кисели краставички
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Червена „Снежанка”
Цвеклото се измива, всяка глава се овкусява със сол, черен пипер, половината зехтин и мащерка и се завива в алуминиево фолио. Пече се в тава с около 2 пръста вода за 2 часа на 180 градуса с вентилатор.
2
Червена „Снежанка” 2
След това се облева и се настъргва на ренде.
3
Червена „Снежанка” 3
В купа се смесват цвеклото, наситнените кисели краставички и накълцаните орехи.
4
Червена „Снежанка” 4
Добавят се наситненият копър, киселото мляко, останалият зехтин, сол и сок от лимон и се разбърква. Слагат се и смачканите на паста с малко сол скилидки чесън.
5
Червена „Снежанка” 5
Сервира се оформена с ринг, по желание се декорира с цедено мляко и копър.
Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2021
Много се хареса
15.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2019
Много вкусна!
14.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2017
Всички я харесаха!
13.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2017
Много вкусна салата!
12.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2014
Перфектна за зимата и изключително вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: