Чеснов хляб

Няма нужда да месите тесто и да чакате да втасва – използвайте стар хляб и ще се изненадате, колко добре се получава.
Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 хляб (с дебела кора)
200 г краве масло (със стайна температура)
100 г сирене „Пармезан“
1/2 връзка магданоз
4 скилидки чесън
4 стръка мащерка
1/2 ч. л. сух риган
1 щипка сминдух
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чеснов хляб
Хлябът се реже на филийки, чесънът се стрива на паста с малко сол, а магданозът и мащерката се наситняват.
2
Чеснов хляб 2
В купа се смесват чесънът, мащерката, магданозът, сминдухът, риганът и сол на вкус. Прибавя се и маслото, и се разбърква добре.
3
Чеснов хляб 3
Филиите се мажат с ароматното маслото, поръсват се с настъргания пармезан и се подреждат една до друга, за да се сглоби отново хлябът.
4
Чеснов хляб 4
Завиват се добре в алуминиево фолио.
5
Чеснов хляб 5
Хлябът се пече 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2019
Мноооого вкусно ! Пак ще повторя ! На един път изядохме цял пакет хляб... препоръчвам ! ПС : Само сирене не съм слагала , не харесваме в хляба да има сирене.
7.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2019
Ако маслото се замени със зехтин, вкусът определено няма да е същият...
6.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2019
Супер рецепта, става много вкусен. :)
5.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2019
Маслото може ли да бъде заменено със зехтин? :)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2016
Не очаквах че ще стане толкова вкусен, чудесна гарнитура за пържолките.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: