Чесново-билкова франзела

Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2004
Чесново-билкова франзела
 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. сух магданоз
1 ч. л. гранулиран чесън
100 г маргарин
3 с. л. олио
1 ч. ч. вода, в която са сварени 3 картофа
2 яйца
1 ч. л. сол
1 пакетче суха мая
2 с. л. захар
1/2 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Чесново-билкова франзела
Всички продукти за чесново-билковия маргарин се поставят в подходящ съд и се разбъркват добре.
2
Чесново-билкова франзела 2
Брашното се пресява, прибавят се маята, захарта, солта и се разбърква с дървена лъжица.
3
Чесново-билкова франзела 3
Яйцата се слагат едно по едно, докато брашното ги поеме. Добавят се картофената вода и олиото и тестото се меси около 5 минути.
4
Чесново-билкова франзела 4
Оставя се да втасва 30–40 минути, след което се поръсва с малко брашно и се размесва. Разделя се на шест равни топчета, от които се оформят франзели. Слагат се в леко кипяща вода за 2–3 минути, докато изплуват.
5
Чесново-билкова франзела 5
Подреждат се в намаслена тава и се пекат 20–25 минути в предварително загрята фурна при температура 200 градуса. Щом придобият златист цвят, се изваждат, покриват се за малко с кърпа и се намазват с ароматния маргарин.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2016
Много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2014
вкусно изглежда
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Франзелите станаха много вкусни, каквито са винаги вашите рецепти :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: