Фетучини с фасулен сос Болонезе

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Фетучини с фасулен сос Болонезе
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 морков
5 с. л. зехтин
1 кг домати
2 стръка чесън
250 г телешка кайма
1 кубче телешки бульон
100–150 г зрял фасул
1 пакет фетучини
1 ч. л. риган
5–6 стръка пресен магданоз
10–15 листа пресен босилек
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Фетучини с фасулен сос Болонезе
Лукът и морковът се нарязват наситно, поставят се в дълбока тенджера, в която е загрят зехтинът, и се запържват за 1–2 минути.
2
Фетучини с фасулен сос Болонезе 2
Доматите се почистват, в долната част се цепват под формата на кръст и се слагат в тенджера с 4–5 л подсолена вряща вода. След 30 секунди се изваждат, веднага се охлаждат в съд със студена вода, след което се обелват и се пюрират в кухненски робот.
3
Фетучини с фасулен сос Болонезе 3
Чесънът се нарязва на кръгчета и се поставя при пържещите се лук и морков. След 1 минута се добавя каймата и се намачква, така че да не останат бучици. След 10 минути се прибавят доматено пюре, стрит телешки бульон и свареният фасул, посолява се. Къкри 15 минути. Ароматизира се с риган и нарязани надребно магданоз и босилек и след 1–2 минути се отстранява от котлона.
4
Фетучини с фасулен сос Болонезе 4
Фетучините се сваряват за около 8 минути, изцеждат се от водата, сипват се в соса и добре се разбъркват. Сервира се, като отгоре се настъргва кашкавал или „Пармезан”.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: