Вишнев щрудел с ванилово-карамелов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 18.07.2003
Вишнев щрудел с ванилово-карамелов сос
 
Необходими продукти:
1 пакет фини кори за баница
3 с. л. захар
1 ч. ч. прясно мляко
1 жълтък
1 с. л. вода
2 1/2 с. л. нишесте
3/4 ч. ч. захар
1/2 кг почистени вишни
масло за намазване
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Вишнев щрудел с ванилово-карамелов сос
Продуктите за плънката се поставят в тенджерка да кипнат, разбъркват се и се варят около 2 минути. Оттеглят се от котлона и се охлаждат.
2
Вишнев щрудел с ванилово-карамелов сос 2
Разгъват се 3 от корите за баница, поставят се една върху друга и най-горната се намаслява. Изсипва се от охладената плънка, разпределя се равномерно и краищата на корите се подгъват навътре, за да не изтича плънката.
3
Вишнев щрудел с ванилово-карамелов сос 3
Навиват се на руло и се поставят в намаслена тава. По същия начин се постъпва и с останалите кори и плънка. Щруделът се пече около 20 минути при температура 220 градуса.
4
Вишнев щрудел с ванилово-карамелов сос 4
Приготвя се ванилово-карамеловият крем, като млякото се кипва, а захарта се поставя в тенджерка да се карамелизира. Отстранява се от котлона и се изчаква, докато започне да се втвърдява. Разрежда се с 1/2 от млякото и се бърка, докато захарта се разтвори.
5
Вишнев щрудел с ванилово-карамелов сос 5
Втората половина от млякото се смесва с разбития с жълтък и се сипва в млечно-карамеловия сос. Слага се на котлона и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Накрая се поставя ванилията, сваля се от котлона и се разбърква.
6
Вишнев щрудел с ванилово-карамелов сос 6
Сосът се сервира към щрудела или друг сладкиш. Като допълнение може да се предложи и топка сладолед, украсена с листа от мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: