Картофен хляб с кашкавал

Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2004
Картофен хляб с кашкавал
 
Необходими продукти:
1/2 кг картофи
3 1/2 ч. ч. брашно
1 пакетче мая
1 ч. л. захар
2 с. л. олио
150 г кашкавал
1 с. л. синапено семе


Начин на приготвяне:
1
Картофен хляб с кашкавал
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета, сваряват се и се намачкват. Водата, в която са се варили, се запазва. Охлажда се 1 к. ч. и в нея се разтваря маята.
2
Картофен хляб с кашкавал 2
Към намачканите картофи се прибавят брашното, маята, захарта и олиото и се налива 1 1/2 ч. ч. от картофената вода.
3
Картофен хляб с кашкавал 3
Размесва се и малко преди да се е захванало брашното, се добавят синапеното семе и настърганият кашкавал.
4
Картофен хляб с кашкавал 4
След като хубаво се омеси, се оставя да втасва 40–50 минути в квадратна кексова форма, след което се пече около 40 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: