Пита със спанак и сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 04.05.2004
Пита със спанак и сирене
 
Необходими продукти:
175 г брашно
1/2 ч. л. сол
110 г маргарин
500 г спанак
50 г орехови ядки
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
100 г сирене „Фета”
индийско орехче за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пита със спанак и сирене
Брашното се пресява, посолява се и се добавя маргаринът. Сместа се бърка с миксер на ниска скорост, докато стане на трохи, след 1–2 минути се сипват 2–3 с. л. студена вода. Тестото се прехвърля в купа, омесва се на ръка и се оставя да престои покрито в хладилник.
2
Пита със спанак и сирене 2
Почистеният спанак за топинга се нарязва на едри парчета и се попарва. Веднага след това се изплаква в леденостудена вода, изцежда се и се нарязва наситно.
3
Пита със спанак и сирене 3
Орехите се смилат наедро, а чесънът се стрива със зехтина.
4
Пита със спанак и сирене 4
Починалото тесто се разделя на равни части и се разточва на тънки дискове върху набрашнена повърхност.
5
Пита със спанак и сирене 5
В намаслена тава се нареждат питките, всяка от тях се намазва с чесъна, отгоре се разпределя спанакът и се поръсва с нарязаното на малки кубчета сирене. Всяка питка се поръсва с по 1 щипка индийско орехче и с орехи. Пекат се 10–15 минути в предварително загрята до температура 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: