Лучник по балканджийски

Гост: полковник Петко Йотов
Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2004
Лучник по балканджийски
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
по 1 ч. л. чубрица и сол
4 картофа
4 глави лук
олио за намазване
1 ч. л. сол
1 ч. л. сода
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
лют пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лучник по балканджийски
Брашното се пресява, добавят се содата, солта, кисело мляко и яйцата и се замесва тесто, като се сипва и малко вода. Полученото меко тесто се оставя да почине, разделя се на две части, които се разстилат.
2
Лучник по балканджийски 2
Подготвя се плънката, като картофите и лукът се режат наситно, смесват се в купа и към тях се прибавят подправките.
3
Лучник по балканджийски 3
Едната половина на разстланото тесто се полага върху намазнена тава за печене, като се покриват и стените. Върху него се полага плънката, покрива се с другата част от тестото и се запечатва добре.
4
Лучник по балканджийски 4
Лучникът се пече около 30 минути в силно нагорещена фурна при температура 200–220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: