Пролетно сирене по шопски
Лора и Стоян
за основата: 140 г крекери 60 г пармезан 100 г масло | за плънката: 350 г крем сирене Philadelphia с билки 3 яйца на вкус сол и черен пипер | за топинга: 100 г сирене Philadelphia Light 250 г чери домати 1 с.л. зехтин ½ ч.л. сол ½ ч.л. черен пипер 2 клонки пресен босилек |
1 | ![]() | За основата:
Сложете крекерите в блендер, като ги начупите с ръка. |
2 | ![]() | Смелете до получаването на трохи. |
3 | ![]() | При работещ уред налейте разтопеното и охладено масло и оставете трохите да поемат цялото масло. |
4 | ![]() | Добавете настъргания пармезан. |
5 | ![]() | Изсипете смлените крекери в тавичка с падащо дъно с диаметър 22 см |
6 | ![]() | Притиснете добре към основата, да получите стабилна бисквитена платка, а след това охладете за 15 минути в хладилник. |
7 | ![]() | За плънката:
В купа сложете крем сирене Philadelphia с билки, |
8 | ![]() | Добавете яйцата, подправете със сол и черен пипер и разбийте добре. |
9 | ![]() | Излейте сместа върху охладената основа и печете 40-45 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Извадете чийзкейка от фурната и оставете да се охлади до стайна температура. |
10 | ![]() | За топинга:
Нарежете доматите на две или четири парчета и ги сложете в купа. |
11 | ![]() | Посолете, полейте със зехтин, добавете накъсани листенца босилек и разбъркайте добре. |
12 | ![]() | Намажете чийзкейка със Philadelphia Light, като оставите малко от края непокрит. |
13 | ![]() | Отгоре разпределете чери доматите и полейте с малко от соса. Украсете с дребни листенца босилек и поръсете с малко прясно смлян черен пипер. |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...