Чийзкейк с пресни череши

Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2010
Чийзкейк с пресни череши
 
Необходими продукти:
150 г обикновени бисквити
100 г краве масло
2 с. л. захар
500 г крем сирене
200 г подсладено кондензирано мляко
1 капсула лимонова есенция
1 пакетче желатин
500 г череши без костилки
3 с. л. захар
1–2 с. л. нишесте
1/2 ч. л. канела
1/8 ч. л. индийско орехче
1/8 ч. л. джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се смилат на трохи в блендер заедно със захарта. Постепенно се добавя разтопеното масло и се разбиването продължава. Сместа се разпределя в покрита с алуминиево фолио форма и се притиска добре с лъжица.
2
Крем сиренето и кондензираното мляко се разбиват.
3
Желатинът се залива със студена вода (5 с. л. вода на 1 с. л. желатин), оставя се да набъбне и се разтваря на водна баня.
 

4
Кремът се ароматизира с есенцията и при непрекъснато бъркане се налива желатинът. Разпределя се върху бисквитения блат и се оставя в хладилник, за
да стегне.

5
Черешите се нарязват на дребно, поставят се в малка тенджерка и се поръсват със захарта. Ароматизират се с джинджифила, индийското орехче и канелата, загряват се 1–2 минути и след това се налива разтвореното във вода нишесте. Оставя се да се охлади и се нанася върху стегналия чийзкейк.  
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: