Чийзкейк с пресни череши

Дата: 30.04.2010
Източник: Бон Апети
Чийзкейк с пресни череши
 
Необходими продукти:
150 г обикновени бисквити
1/8 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. канела
1–2 с. л. нишесте
3 с. л. захар
500 г череши без костилки
1 пакетче желатин
1 капсула лимонова есенция
200 г подсладено кондензирано мляко
500 г крем сирене
2 с. л. захар
100 г краве масло
1/8 ч. л. джинджифил
 

Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се смилат на трохи в блендер заедно със захарта. Постепенно се добавя разтопеният маргарин и се разбиването продължава. Сместа се разпределя в покрита с алуминиево фолио форма и се притиска добре с лъжица.
2
Крем сиренето и кондензираното мляко се разбиват.
3
Желатинът се залива със студена вода (5 с. л. вода на 1 с. л. желатин), оставя се да набъбне и се разтваря на водна баня.
 

4
Кремът се ароматизира с есенцията и при непрекъснато бъркане се налива желатинът. Разпределя се върху бисквитения блат и се оставя в хладилник, за
да стегне.

5
Черешите се нарязват надребно, поставят се в малка тенджерка и се поръсват със захарта. Ароматизират се с джинджифила, индийското орехче и канелата, загряват се 1–2 минути и след това се налива разтвореното във вода нишесте. Оставя се да се охлади и се нанася върху стегналия чийзкейк.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


182 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта