Чорба с леворда и агнешки чревца

Рецепта от кърджалийския край
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г агнешки чревца
1-2 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
40 г краве масло
сол, чесън и оцет на вкус
10 зърна черен пипер
10 листа леворда
1 стрък зелен лук
6-7 стръка магданоз
1/2 глава лук
100 мл прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Чорба с леворда и агнешки чревца
Почистените чревца се заливат със студена вода и се сваряват, като към водата се прибавят магданоз, сол, запечена в тиган глава лук и черен пипер.
2
Чорба с леворда и агнешки чревца 2
Бульонът се прецежда, а сварените чревца се нарязват на малки парченца.
3
Чорба с леворда и агнешки чревца 3

Левордата, магданозът и стръкът зелен лук се нарязват надребно и се запържват в масло.


4
Чорба с леворда и агнешки чревца 4
Поръсват се със сол, брашно и червен пипер и се поливат с прясното мляко. Долива се малко от бульона, за да се изравни температурата.
5
Чорба с леворда и агнешки чревца 5
Нарязаните чревца се връщат в тенджерата с прецедения бульон.
6
Чорба с леворда и агнешки чревца 6

Сипва се сместа с левордата и се вари няколко минути.


7
Чорба с леворда и агнешки чревца 7
Чорбата се поднася със смес от счукан чесън, сол и оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: