Копривена чорба с ориз

Българска нова кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2-3 шепи коприва
1 к. ч. ориз
2 стръка пресен лук
1 морков
2-3 сушени мариновани домата
6 с. л. слънчогледово олио
2 с. л. орехово олио
3 ч. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. девесил
1-1 1/2 ч. л. сол
3-4 с. л. запечени орехови ядки
по 5-6 стръка магданоз и копър
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Копривена чорба с ориз
Почистената коприва се попарва с вряла вода, след което се охлажда и се нaрязва наситно.
2
Копривена чорба с ориз 2
Лукът се нарязва наситно и се запържва в нагорещените два вида олио.
3
Копривена чорба с ориз 3
Добавя се настърганият на ситно ренде морков.
4
Копривена чорба с ориз 4
Прибавят се последователно брашното, червеният пипер, 1 1/2 л гореща вода и сол.
5
Копривена чорба с ориз 5
Сушените домати се нарязват и се слагат в кипналата чорба заедно с копривата.
6
Копривена чорба с ориз 6
Вари се около 15 минути, след което се прибавя измитият ориз.
7
Копривена чорба с ориз 7
Овкусява се с черен пипер и девесил. Готовата чорба се оттегля от огъня и се поръсва с наситнените магданоз и копър.
8
Копривена чорба с ориз 8
Сервира се със смлени орехови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


nnikolovv коментира рецептата Фиш енд чипс
nnikolovv коментира рецептата Тепси кебап с праз и ориз
nnikolovv коментира рецептата Кексчета с кафе и шамфъстък
nnikolovv се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: